Craps – tärningsspelets regler och variationer

Att spela på tärning eller “craps” som det kallas anses ofta vara den snabbaste och en av de äldsta så kallade “gambling” metoderna. Det går enkelt ut på att man kastar två tärningar och försöker (fastän slumpen styr det mesta) få vissa siffror för att vinna. Man satsar dessutom ofta marker eller pengar. Kastaren försöker att få siffrorna 7 eller 11 för att vinna. Om den som kastar får siffrorna 2, 3 eller tolv blir det omedelbar förlust och pengarna går till motspelaren eller motspelarna. Får kastaren 4, 5, 6, 8, 9 eller 10 så händer det ingenting. Kastaren fortsätter då kasta tills det kommer upp ett nummer av dessa beskrivna ovan.

Det finns dock ett par andra regler som kan vara bra att veta ifall man ska börja kasta tärning.

Ifall man får samma nummer som när man började så vinner man och turen går över till motståndaren. Sen finns det något som kallas för “snake eyes”. Detta innebär att man slår två ettor, dock gäller frasen endast då man slår två ettor i ett inledande kast, med andra ord i det första kastet man gör då det är ens tur.

Craps har funnits i enormt många år och spelades väldigt ofta bland gäng i Amerika som då ofta spelade i gränder. Detta eftersom att det inte var lagligt att spela som minderårig vilket medförde att de var tvungna att hitta andra sätt att undkomma polisen. Ett spel Craps kan pågå en hel kväll med samma spelare eftersom det är slumpmässigt hur tärningarna kommer hamna.

© 2021 Gratis Craps. Powered by WordPress.