Historien om tärningen

Tärningen är ofta tillverkad i plast eller trä och återfinns i ett flertal casinospel. Några av dessa är till exempel wraps. Arkeologer har hittat tärningar som är över 5000 år gamla vilket visar hur gammalt detta instrument är. Tärningen används för att få fram slumpmässiga nummer och är mycket vanligt förekommande i slumpspel. En del av de gamla tärningarna som har hittats bär även spår av fusk, vilket visar att människan alltid har försökt att manipulera slumpen till sin fördel och därmed även ta hem vinsterna.

Julius Caesar ska ha sagt cirka 100 efter Kristus att tärningen var kastad, vilket innebar att det var för sent att ångra sig. Det finns flera olika typer av tärningar, den vanligaste är den sex kantiga som är numrerad 1- 6 med prickar. Även om utgången av ett tärningskast för det mesta är slumpmässigt så är det faktiskt inte helt slumpmässigt. Det påverkas av hur du kastar tärningen och det faktum att tärningen har olika många hål på de olika sidorna vilket gör att den inte är helt jämn.

Det finns utöver den sexsidiga tärningen även tärningar som har 4, 8, 10, 12 och 20 sidor. Det finns även en del udda tärningar som har upp till 100 sidor. Det går nämligen att tillverka tärningar med hur många sidor som helt genom att dela av en cylinder fram tills dess att den har rätt antal sidor. Tärningar som har fler än 20 sidor är dock ovanligt förekommande i spel och det är väldigt få spel som man använder dem i idag.

© 2021 Gratis Craps. Powered by WordPress.